Kierunki gastronomiczne

WARSZTATY MIKOŁAJKOWE DLA SIÓDMOKLASISTÓW

Gościliśmy dzisiaj w naszej szkole uczniów ze Szkoły Podstawowej im. Stefana Żeromskiego w Swarożynie.

WSPÓŁPRACA Z FUNDACJĄ "ŻYĆ GODNIE" W KOLNIKU

Rozpoczęliśmy kolejny rok współpracy z zaprzyjaźnioną fundacją.

UROCZYSTE WPROWADZENIE INNOWACJI "KWIATY NA TALERZU"

Jako nowoczesna szkoła nie boimy się wprowadzać nowatorskich rozwiązań programowych, jakim jest między innymi innowacja pedagogiczna.

 

WSPÓŁPRACA Z POMORSKĄ STREFĄ EKONOMICZNĄ

Pan Dyrektor Piotr Popielarczyk i Przedstawiciele Pomorskiej Strefy Ekonomicznej - Monika Kurska i Anna Kociuba podpisali list intencyjny wyrażający wolę współpracy w zakresie kursów i szkoleń zawodowych, warsztatów, indywidualnego doradztwa zawodowego dla uczniów oraz wizyt studyjnych.

DZIEŃ ZIEMNIAKA 2023

28 września nie brakowało w naszej szkole intensywnych zapachów. Aromat pieczonego ziemniaka rozchodził się niemal wszędzie. 

 

DOSKONALENIE ZAWODOWE NAUCZYCIELI PRZEDMIOTÓW GASTRONOMICZNYCH

26 września w ramach doskonalenia zawodowego nauczyciele przedmiotów gastronomicznych uczestniczyli w pokazie kulinarnym  BŁĘKITNY SER PLEŚNIOWY - SMAK I TRADYCJA, zrealizowanym w ramach "Europejskiego Funduszu Rolnego na Rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie". 

WYCIECZKA DO MUZEUM CZEKOLADY I MUZEUM PYRY W POZNANIU

24 kwietnia 2023 r. udało się nam odwiedzić dwa ważne na mapie Poznania miejsca.

WIZYTA W FUNDACJI ŻYĆ GODNIE W KOLNIKU

Po raz kolejny udało się nam odwiedzić Fundację Żyć godnie w Kolniku.