I OGÓLNOPOLSKI KONKURS GASTRONOMICZNY A NA DESER...

Za nami finał wydarzenia!

6 czerwca 2023 r. odbył się FINAŁ I Ogólnopolskiego Konkursu Gastronomicznego A NA DESER..., którego tematem przewodnim był TORT KLASYCZNY NA BLACIE BISZKOPTOWYM.

Do finału dostało się dziewięć najlepszych szkół z całego kraju. Reprezentacja każdej z nich zaproponowała zupełnie odmienną interpretację tematu konkursu.

W trakcie konkursu odbył się pokaz firm Arktyka i Stalgast, podczas których jego uczestnicy mogli skosztować świeżo wyciskanych soków.

Ponadto przedstawiona została realizowana w szkole innowacja pedagogiczna KWIATY NA TALERZU będąca wynikiem współpracy zespołu przedmiotów gastronomicznych i architektury krajobrazu. 

Komisja Konkursowa w składzie: Pani Marta Rietz,  Pan Leszek Meler, Pani Małgorzata Karlińska i Pani Józefa Paichert przyznali, że poziom pracy i jej efektów był zaskakująco wysoki. Ostateczne wyniki przedstawiają się następująco:

1. miejsce zdobyła reprezentacja Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Sejnach

2. miejsce przypadło reprezentacji Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Sędziejowicach

3. miejsce zajęła reprezentacja Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Janowie

Wyróżnienia przypadły kolejno:

Zespołowi Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Jabłoniu

Zespołowi Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Kowalu

Zespołowi Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Potoczku

Zespołowi Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Starym Lubiejewie

Zespołowi Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Widzewie

oraz Zespołowi Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Swarożynie.

 

Serdecznie gratulujemy wszystkim uczestnikom konkursu!