FEERIA SMAKU - warsztaty kulinarne: ŻYWIENIE MŁODZIEŻY W NOWOCZESNEJ ODSŁONIE

W naszej pracowni gastronomicznej gościł dzisiaj Emil Dziubak Szef Kuchni UFS.

Uczniowie wzięli udział w warsztatach pt. "Żywienie młodzieży w nowoczesnej odsłonie".

Moc wrażeń, feeria smaków i nowe ciekawe doświadczenia. Wraz z Szefem Kuchni przygotowano: wytrawny sernik krewetkowy na crunchy spodzie serowym z galaretką pietruszkową, pstrąga faszerowanego dorszem i kurczakiem z sosem włoskim oraz ziemniakami po staropolsku pieczonymi w soli, dorsza w liściach nori z olejem rukolowym i ziemniaczkami z ogniska, steki z kurczaka a'la KFC z sosem majonezowo-barbecue.

Niewątpliwie wykorzystamy nowe doświadczenia w dalszej pracy.

 

Autor: Marta Gulgowska